Barevný negativ

Psáno pro Scrapglamour 

Právě jsem vyzkoušela jednu zajímavou, rychlou a efektní techniku a tak jsem vám rovnou nafotila a sepsala návod.






Budeme potřebovat:
lesklý (křídový) papír
čtvrtku
razítko
embosovací médium
čirý embosovací prášek
embosovací pistoli
inkousty Izink nebo Adirondack
tupovací houbičku nejlépe s aplikátorem
papírové utěrky
a kouzelnou přísadu, kterou má většina z nás jistě doma


Na razítko naneseme embosovací médium a otiskneme na křídový papír. Posypeme čirým embosovacím práškem, sesypeme přebytečný prášek a zatavíme.



Na aplikátor s houbičkou si naneseme inkousty Izink nebo Adirondack dle vlastního výběru. Houbičkou pak potupujeme křídový papír s embosovaným otiskem. Doporučuji střihnout si papír jen o něco málo větší než je otisk. Já použila inkousty Izink v odstínech Citronella, Avocado a Volubilis. U Izink inkoustů doporučuji napřed aplikátorem udělat otisk stranou na papírovou utěrku a pak teprve na křídový papír. Takto nabarvíme celý papír. Stejný postup je i u Adirondack inkoustů, jen ten otisk mimo můžete vynechat.

Otisk razítka se nám překryl barvou. Teď bychom mohli vzít vlhký ubrousek a opatrně otisk od barvy otírat. U Izinků se nám to částečně podaří, ale poškodíme si i barevné pozadí, u Adirondacků nemáme šanci. Takže je čas na kouzelnou přísadu a tou je žehlička.



Na teplu odolnou plochu (ideálně žehlící prkno) si položíme několik papírových utěrek, na ně náš barevný obrázek, pak čtvrtku, která by měla být o něco větší než barevný papír a krátce zažehlíme žehličkou nastavenou na bavlnu (bez napařování).

Ihned po zažehlení oba papíry od sebe odtrhneme, jde to snadno. A tady je výsledek, barevné pozadí s krásně čistým otiskem razítka a bonus, barevný zrcadlový otisk razítka (říkám mu negativ). Na přání můžeme samozřejmě použít oba obrázky.



Vyzkoušíte?
Krásný den No.8

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem si ušila peněženku

Kraftove vanoce