Jak jsem si ušila peněženku

O vánocích jsem na Fleru zbláznila do textilní peněženky od Kuty. Moc se mi líbil vzor i kombinace s fialovými puntíky, miluji fialovou a zbožňuji puntíky :) .

Peněženku jsem nakonec našla pod stromečkem, naplnila a začala hned nosit. Peněženka pro mě měla ideální rozměry, jen přihrádek, bych uživila víc a pak jsem objevila nádhernou látku s vintage domečky. Dlouho jsem na ní čekala, protože se jednalo o korejskou látku, která se k nám dováží převážně na objednávku a tak jsem měla čas přemýšlet co si z ní ušiji. Nejsem zdatná švadlenka, naposledy jsem šila na ZŠ povlak na polštářek a top, obojí s menší či větší pomocí mamky. Ta se mě snažila dál vést k šití, ale mě to nebavilo. Ale látka s domečky a kapsičky do peněženky mě vrtaly hlavou. Nechala jsem si ze sklepa přinést mámin starý stroj značky Veritas, který mi tu pro jistotu nechala, když si koupila nový a pustila se do šití. Spíš do zkoušení jestli jsem schopná vůbec ten stroj zprovoznit a ušít kousek rovně. Obojí se zdařilo a vznikl obal na knihu.
Šití mi šlo od ruky a výsledek vypadal dobře, tak jsem si dodala odvahy a začala shánět střihy. Věděla jsem, že moje peněženka je šitá podle střihu z časopisu Marina a asi po 3 měsících pátrání se mi podařilo číslo s jejím střihem opravdu získat. Měla jsem takovou radost, že jsem se hned pustila do svojí první peněženky. Upravila jsem si střih, aby odpovídal mojí představě a peněženku jsem vybavila větším počtem přepážek, takže snadno najdu doklady, permanentky, jízdenky, kreditní, věrnostní i zdravotní karty a hlavně bankovky.
Nedopadla špatně a líbila se i mamce, tak jsem jí také ušila jednu. Pak se m podařilo sehnat látku, která šla do kombinace s mojí domečkovou, tak jsem si pro sebe a kamarádku našila další 2 peněženky a tak jsem šila a šila až jsem jich zatím ušila 9. A tady je malá galerie současných modelů.





Domečková látka mi došla, výztuhu mám už jen na jeden kousek, takže přes prázdniny nechám střih na peněženku odpočívat, v září pořídím nový materiál a budou snad i nové modely.

Komentáře

  1. je, tak ten strih na penezenku uz shanim take strasne dlouho, nechcete se o nej podelit?

    OdpovědětVymazat
  2. dobrý den,
    stejně jako kiki, sháním tento střih na peněženku. Nevíte, kde by se dal pořídit. Časopis Marina už sehnat nejde.

    za odpověď předem děkuji

    OdpovědětVymazat
  3. Podělit se o střih, kterého nejsem autorkou by bylo porušování autorských práv. Střih se dá získat v časopisu Marina a ten se již sice nedá koupit od vydavatelky, ale pokud se poptáte na šicích forech a diskuzích, určitě se najde některá "Marinka", která Vám svůj časopis prodá, mě se jich ozvalo hned několik.

    OdpovědětVymazat
  4. o jaký ročník a číslo Mariny se jednalo? Děkuji

    OdpovědětVymazat
  5. proboha!!! takové peněženky stojí docela dost peněz a Vy si ji vykouzlíte sama a navíc rozměrově i barevně podle svého gusta!!! no to mě podrž!!! já tak dobrá v šití nejsem :( ... no, nenapadlo Vás třeba některou prodat??? za rozumnou cenu bych ji ráda měla, ručně vyrobená peněženka je luxus!!! kdyby náhodou, ozvěte se prosím!!! silvie.jezova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Dobry den,
    Pokud mate vydani mariny se strihem penezenek, mohu vas pozadat o okopirovani celeho casopisu? Samozrejme vam vse uhradim. Jsem predplatitelkou, ale pouze posledni dva mesice a zpetne vydani uz jsou na ceste ke me.
    Dekuji:)
    Martina
    Martina.alblova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Některé velké knihovny mají na půjčování povinný výtisk časopisu Marina, tak se zkuste poohlédnout...., přeji úspěšné hledání a krásné šití, Ivjez



    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kraftove vanoce