Výměna

Výměna nemusí být jen manželek na 10 dní, ale třeba hand made dárků a to na trvalo. Přesně takové výměny (SWAPY) pořádáme v ATC klubu na Fleru. Obvykle většinou měníme ATC kartičky, ale občas se nám téma natolik zalíbí, že se s hoplkmama (to není překlep, ale naše označení holek co rády plkají o všem) přihlásíme do individuálního swapu. V tom se na rozdíl od hromadného dělá jen jeden výrobek na dané téma a většinou nezůstane jen u papíru. Takovému SWAPU říkáme individuální a funguje tak, že pořadatelka po uzavření přihlášek tajně rozlosuje, která (záměrně v ženském rodě, chlapa tam nemáme) které bude posílat a od koho dostane. Každá přihlášená pak tajně v mailu najde adresu hoplky, pro kterou vyrábí a případně i stručné info co má dotyčná ráda co nemusí. Zda se těchto informací bude držet je jen na ní. A proč s tím děláme takové tajnosti? Dozvíme se totiž pro koho vyrábíme, ale ne od koho dárek dostaneme, to ví jen pořadatelka a nikdy to není ta pro kterou vyrábíme. Takže překvapení máme hned 3, od koho to bude, kdy to přijde a co to vlastně bude (jak zpracované téma). A když pak jednoho dne zazvoní pošťačka a přinese obálku či krabičku, kterou jsem nečekala, to je potom radosti. U individuálních výměn máme většinou volnou ruku co se týká velikosti i materiálů, zadané bývá jen téma a podmínkou je, že tvoříme v takové kvalitě jakou bychom samy chtěly dostat. Tak a teď už se jdu chlubit dárečky, které jsem vyměnila v rámci právě takových swapů.

Mým prvním individuálním swapem byly Domky a domečky, pořadatelkou jsem byla já, takže jsem věděla od koho dostanu, ale překvapení a radost z domku mi to rozhodně nesebralo.

Tenhle domek  - rámeček jsem dostala od Helge

Domek který jsem vyrobila pro DANAS


Protože nám s kamarádkou Kačabinkou bylo líto, že na nás vzájemně los nepadl, dohodly jsme se na výměně mimo swap.

Domek od ní pro mě

Můj domek pro Kačabinku

 A protože se mé domečky líbily, byla jsem požádána ještě o jednu výměnu, na dalším domku začnu pracovat asi během vánoc.


Další individuální svap, kterého jsem se účastnila byl záložkový. Podmínkou byla jedna klasická záložka a jedna francouzská (tedy přes roh stránky).

Tyhle krásné záložky jsem dostala od Katuan

A tyhle jsem vyráběla pro SalomeH, ta si nechává záložky v knihách a proto jsem dostala seznam nezaložených knížek. Vybrala jsem si detektivní příběhy Hercule Poirota a knížky spisovatelky Jane Austenové.


Další výměnu vyhlásila Kačabinka a týkala se mini shadow boxů, podmínkou bylo použití boxu ze dřeva do velikosti cca 20x20 cm. A aby nám to nebylo líto, budeme si zase měnit s Kačabinkou mezi sebou, na boxících se pracuje. 

Tady je krásný boxík se vším co mám ráda od Božika

A můj pro mxmarusku, která má ráda moře. Zrovna jsem sehnala krásnou látku s majáky, tak jsem k boxu vyrobila i notes se stejnou tématikou.


Zatím poslední výměnu jsem vyhlásila já s tématem Nemám co na sebe.

Dostala jsem šatičky, svetřík a spoustu dárků na tvoření od Helen Cards
A abych ostatním nekřivdila, dárečky byly u všech výměn, jen mě nenapadlo je dřív fotit.

A moje zelená šálka a tmavě červená brož pro Screblu (její oblíbené barvy)

Poslední dobou se s individuálními a hromadnými swapy roztrhl pytel, ale nestíhám se účastnit všech. Jsem sysel a ráda bych doma měla všechny ty fantastické výtvory, ale nechci kvůli tomu snižovat kvalitu. Snažím se do svých výrobků dát kus sebe a to nedokážu dělat ve velkém množství a když mě tlačí několik termínů najednou. A tak si vybírám ty výměny, které mě osloví a materiálově i časově jsem schopná je zvládnout. Některé své, troufnu si v tomto případě říct, projekty totiž "ladím" několik týdnů a pořád někde běhám a sháním tu kousek krajky či stuhy v určité barvě nebo přívěsek, který se mi tématicky hodí.

Krásnou dobrou noc, já jdu ještě šít :) .








Komentáře

  1. Nádherné tvoření a nemluvě o té radosti obdarovaných ....

    OdpovědětVymazat
  2. Je radost dostávat i vymýšlet takové dárky :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem si ušila peněženku

Kraftove vanoce